Negoita din sector si mama spionilor

N-as fi crezut c-apuc sa vad, dar iata ca se intampla. Vine-ntr-o zi Catinca si-mi spune ca neaparat, da’ neaparat sa-mi fac cont de catalog virtual.

– Draguta, da’ eu te cred pe cuvant, nu-i nevoie.

Dar trebuie! se uita urat la mine si-mi indeasa in mana un plic. Ni l-a dat doamna si a zis ca toata lumea sa-si faca!

M-am simtit, din nou, retrograda, cum ar zice Netty Sandu. Prima data m-am simtit facuta de rusine acu vreo douaj’ de ani, cand ai mei au facut revolutie in casa, si-au pus centrala si au inlocuit geamurile, pe vremea cand eu nu prea credeam in tehnica moderna. Tata si-a luat mobil inaintea mea. Pe urma, tot ai mei m-au lasat in urma cand au facut un fel de turul Europei si al Orientului Mijlociu, pensionari fiind. Nu stiu cum s-au descurcat, ba cu avionu’, ba cu autocarul, dar la un moment dat vazusera mai multe locuri decat mine, inclusiv unul dintre cele trei de pe lista mea de galeata. Si-acum asta.

Am aruncat plicul in geanta si l-am lasat acolo pana ieri. Cand m-am hotarat ca mai subtire cu munca, am zis sa vad ce-a mai facut vrajitoarea mea la scoala. Desfac plicul, ma uit pe hartie, injur si-l bag la loc in geanta. Era o scrisoare de la Negoita, primarul. %^&*$#@ de arogant scormonitor dupa voturi! Ce treaba ai tu cu catalogul virtual, l-ai facut tu? Nu putea sa trimita scrisoarea asta ISMB sector 3?

Am mancat, m-am calmat. Am scos iar plicul. Mi-am facut cont. Curat, clar, merge brici (probabil ca inca nu s-a bagat lumea sa se aglomereze ca la coada la taxe). Si uite ce-am gasit:

calificative

calificative

si

explicatii de la invatatoare

explicatii de la invatatoare

Uau. It works. Cat o tine. Pot sa stiu ce note a luat fi-mea, cand a chiulit, cat a luat in teza, cand a spart un geam si cand l-a pocnit pe Tibi sau pe Luca. Ma rog, deocamdata nu-mi foloseste mai deloc, sper sa functioneze si cand s-or intampla chiulurile si tezele si fumatul in baie.

Dar macar imi da sentimentul linistitor ca pot s-o spionez legal, lucru pe care si-l doreste, desigur, orice mama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *