Semne bune

Ne plangem si ne alintam, dar vacanta se termina cu adevarat cand iti pui ceasul sa sune la sase dimineata. Asta nu-i usor deloc dupa ce zece zile te-ai trezit cu noaptea-n cap si ultimele patru numai pe la noua.

Aseara la zece, dupa ce a adormit Catinca, am inceput sa-mi aduc aminte ca am de facut lucruri. Ce anume, habar n-aveam. Imi treceau gandurile prin cap ca gloantele pe cerul Siriei si tot atata panica aduceau. Mic dejun, pachet, ghiozdan, haine, i-am cusut nasturele ala la vestuta? Imi venea sa pun mana pe creion si hartie sa notez tot si eram foarte aproape de un atac de panica. O singura data am mai patit asa, cand s-a intors Catinca dintr-o vacanta de vara prelungita si nu stiam ce trebuie sa fac cu ea. Stiam ca ar fi trebuit sa-i dau de mancare si s-o spal inainte de culcare, dar nu mai tineam minte exact ce si cum se face.

In fine, in timp ce Catinca dormea, Ionut punea de paine pentru dimineata iar pisica se lingea meticulos sub coada, am pus stapanire pe viata mea, m-am incruntat a concentrare si m-am fortat sa-mi aduc aminte ce trebuie facut si in ce ordine.  Cata vreme am planuit, m-am simtit in putere. Am cedat brusc atunci cand am pus ceasul sa sune si lucrurile chiar au inceput sa se intample. Dar viata nu-i numai un sir de vaicareli, mai sunt si surprize care-ti dau speranta:

Surpriza 1: m-am trezit chiar la sase.

Surpriza 2: chiar m-am ridicat sa fac ceai si cafea.

Surpriza 3: chiar am gasit o solutie pentru pachetul Catincai cand am vazut ca painea nu se facuse.

Surpriza 4: Catinca s-a trezit fara sa maraie, a mancat fara sa verse, s-a spalat pe dinti si s-a imbracat fara sa-si puna ciorapii inaintea chilotilor, totul la timp.

Surpriza 5: toata lumea a gasit din prima cu ce sa se imbrace.

Surpriza 6: am reusit sa plecam din casa inainte de opt, cu toate gentile, ghiozdanele, sacosele si cana de cafea, desi Catinca si-a dat seama ca trebuie sa mai mearga la baie cand avea pe ea toate hainele, inclusiv manusile.

Surpriza 7: nu era coada de masini pe strada scolii.

Surpriza 8: am gasit cel mai bun loc de parcare la birou.

Asa sa ne fie tot anul, zic!
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *