Politia romana cu ochelarii in mana

Scoala Catincai (aia din celebra intrebare „la ce scoala e?”) e la o intersectie mica de strazi din care-a mai ramas numai cate o banda pe sens. In intersectia asta mai sunt si trei treceri pentru pietoni. Strada de pe care vin eu e strada cu cedeaza trecerea. Asta inseamna asa:

  • In fiecare dimineata la 8 fara x minute, mai ales atunci cand suntem in intarziere, e o coada lunga de masini, asa de lunga ca uneori trece dincoace de scoala;
  • Trebuie sa dai prioritate la t o a t a lumea, incepand cu pietoni bezmetici din categoria bunici si parinti cu copii cu glugile pe ochi si terminand cu masini. Cum ti se pare ca s-a eliberat drumul dinspre masini, pac! un pieton din dreapta. Cum a trecut pietonul din drepata, pac! pieton din stanga! Cum au trecut toti pietonii, pac! masini din toate directiile. Si trebuie sa fii tot timpul pe faza sa prinzi momentul, ambreiaj, a-ntaia, usooor, cu grija sa nu se opreasca motorul, acum! Gata, s-a oprit motorul chiar in mijlocul intersectiei, ploaie de m&*e.

Cand ajungi la intersectie te simti ca in ziua examenului de soferi over and over again, ca-n Ziua Cartitei, pentru ca in fiecare zi e la fel. Iar adevarul e ca eu chiar in intersectia asta am dat examenul pentru carnet. Ani de zile, daca ma intrebai, habar n-aveam pe unde-am fost. Mi-am amintit numai cand m-am mutat aici si am inceput s-o duc pe Catinca la scoala.

Oricum, de un an jumate ravnesc la un semaforas sau macar la un politist in intersectia aia, cat sa nu innebunim toti de la 8 fara zece la 8 dimineata.

Ce zici ca de ieri dimineata dirijeaza circulatia un politist? Ha? Si nu oricum, ci un domn de la categoria intelectuali, cu ochelari.

Nu stiu ce-o fi fost la mijloc, poate niste parinti revoltati si cu mai mult spirit civic decat mine, poate un domn de la primarie sau o doamna din politie care au copiii la scoala aia, nu stiu. Dar – e prima oara cand zic – un politist in intersectie e mana cereasca!

Mai putin ieri cand s-a oprit din dirijat ca sa-si stearga ochelarii aburiti si atunci am luat-o toti de la capat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *