Ce facem, bre, pe ploaia asta?

Pe ploaia asta noi, familiile cu copii care n-am mai incaput in Spatiu la Promenada sau n-am mai gasit loc de parcare la Ikea, ne bulucim la Antipa. Nu numai noi, ci si trei spre nenumarate autocare cu copii in excursie. Mergem toti sa vedem elefantii si expozitia de paianjeni. Si noi la fel, desi noi am mers tintit spre tarantule, n-am mai trecut prin Ikea sau Promenada. De la intrare ne-am uitat una la alta, ne-am uitat la programul expozitiei, am cedat in fata unui caine de la Schleich (bai, astia, astia…n-am cuvinte!!) si ne-am hotarat ca o lasam pe alta data. Am respirat cu greu pana la iesire, ne-am impiedicat de copii in plina miscare browniana si-am razbit pana-afara.

Pe ploaia asta noi, familiile cu copii care n-am mai incaput in Spatiu la Promenada sau n-am mai gasit loc de parcare la Ikea, nici macar nu ne gandim sa trecem strada pana la Institutul de Geologie. Noi da. Peste drum de Antipa poti sa vezi dinozaurii din Hateg. Si poti sa te distrezi si tu, ca om mare, pentru ca au nume ca Magyarosaurus dacus sau Megalosaurus hungaricus. Si, peste toate, nu e mai nimeni, muzeografii sunt amabili si e si cald inauntru. Cladirea e de-a dreptul frumoasa, e loc de zburdat si inventat povesti despre cuarturi, pirite si alte –ite pe care nu-i nevoie sa le intelegi ca sa-ti placa. Si au si magazin, fix ca alaturi, la Antipa, desi mai saracut.

Asa ca sa ne organizam, zic. Expozitia cu dinozauri de la Institutul de Geologie mai tine pana pe 31 martie, aia cu paianjeni pana pe 5 iulie. O sa ploua si maine. Mergeti la dinozauri si n-o sa riscati sa-si scuture nimeni umbrela in geanta voastra. Si nici sa plecati acasa cu alt copil, desi la prima vedere semana perfect cu al vostru, imbracat cum era cu aceleasi haine de la H&M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *