Trecerea la ora de vara? Da, multumesc.

Din an in an, trecerea asta ma calca tot mai tare pe nervi, pentru ca imi ia din ce in ce mai mult sa ma obisnuiesc cu ea. Anul trecut a venit vara peste mine si eu tot oftam cand trebuia sa ma trezesc la sase, fost cinci.

Anul asta ora de vara mi-a cazut peste o ceva, ca nu stiu daca-i guturai, viroza sau gripa. Nici cal, nici magar. Nici nu vine, nici nu pleaca. Ma doare gatul si am suflul scurt. N-am muci, nici febra. Nu-i nici de stat la pat, nici de dus pe picioare. Daca fac putina treaba, e musai sa ma odihnesc, de parca as avea 80 de ani plus. Ieri am aranjat nitel camera Catincai, nici n-am apucat bine sa-i pun cuvertura pe pat ca ma si dureau bratele. M-am asezat pe un scaun sa-mi trag sufletul si m-am trezit uitandu-ma pe geam. Am zis ca-i lene, ca-i duminica. M-am ridicat sa mai scutur, a trebuit sa ma asez la loc. Cand m-am asezat, mi-era bine, ma simteam in putere. Ce mama naibii? Plus tusea. Dupa ce ca ma doare gatul, a venit si tusea. Ce ACC? Ce sirop? Tusesc si horcai si scuip ca birjarii. Dar cand trece valul de tuse, n-am nimic. Nici eu nu mai stiu daca-s bolnava sau nu.

Asa ca ieri, trecerea la ora de vara m-a scutit de-o ora de ameteala din asta si-a insemnat o ora de tuse mai putin. Da, multumesc. Numai ca as merge putin mai departe si-as scoate ora din trecerea asta, ca sa ramana doar trecerea la vara. Se poate, va rog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *