Consumatoare de moravuri usoare

Nu, moravurile usoare nu le consum, le am.

Prima mea dragoste au fost librariile. Cu miros de hartie de toate felurile – de carte, de impachetat, de caiete. Cu miros de creioane si de mina de creion. Cu miros de ghiozdane de piele. Cu miros de radiere parfumate chinezesti. Mai intru din cand in cand in librarii de cartier sau de oras de provincie ca sa caut mirosurile astea, fiindca in librariile mari miroase numai a ceai de iasomie si parfum de camera. Le-am iubit si le iubesc in continuare cu o dragoste sincera si naiva.

Au aparut, dupa librarii, benzinariile. A fost chimie pura. Atractie animalica. Dependenta. Nu puteam sa intru intr-o benzinarie fara sa cumpar ceva. Ani de zile oemverurile din Moldova au trait de pe urma mea. Intram in ele lipsita de orice vointa si cumparam in sfanta prostie.

Odata dependenta creata, am cautat mai mult. Mega Image a devenit noul oemve. E mai bun decat oemve pentru ca e disponibil, e la colt. Intru aproape zilnic si iau cate o prostie-doua. In acelasi timp, la drum, musai sa opresc la cel putin o benzinarie. Sunt o usuratica. Imi faci cu ochiul si-am venit. Sunt a ta. Faci cu mine tot ce vrei. Perversiunile la care m-au supus benzinariile in tinerete m-au facut sa caut placeri tot mai lipsite de sens.

Asa a a aparut dm in viata mea. La inceput l-am ignorat, am crezut ca e vreun fel de magazin cu preturi reduse. Acum e noua mea dragoste murdara. Intru si stiu ca n-am nimic de cumparat de-acolo si totusi ajung la casa cu un cos pe jumatate plin. Prosopele in pachetele mici, cat jumatate de pumn? Sunteti ale mele. Pastile efervescente care fac apa de baie albastra, rosie sau verde? Bucuria copilului – dati-mi zece. Sare de baie care pocneste in apa? Sa ne vedeti cum ne hlizim cu Catinca seara la baie. Maine ma duc si mai iau un pachet. Sare de baie care coloreaza apa si din care mai si iese o jucarie la sfarsit? Nu stiti despre ce vorbiti. dm is my cryptonite.

Pana n-apare altceva in cartier.     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *