Mana fermecata a reginei patului

O poveste adevarata.

Catinca, stim cu totii deja, nu agreeaza printesele. Pe de alta parte, are o parere foarte buna despre regine, iar eu n-am nimic impotriva. Ba, mai mult, mi se pare destul de orientata, cu prioritatile stabilite si pusa pe traseu.

O data sau de doua ori pe saptamana, cand Ionut nu e acasa, Catinca doarme cu mine la noi in dormitor. Asta e un mare eveniment, prilej de sarit pe pat si facut tumbe si se numeste Regina patului.

Azi noapte, dupa ce s-a sucit pe toate partile, s-a invelit si s-a dezvelit din plapuma ca un yo-yo, am facut ghemul prieteniei si ne-am spus povestea, regina patului a adormit latita pe trei sferturi de pat, cu capul pe pieptul meu [oftat adanc]. Eu am mai stat si-am mai citit nitel si, cand sa-mi gasesc si eu o pozitie, ma pomenesc ca regina ma cauta pe sub plapuma si ma ia de mana prin somn.

Decat atat, prieteni.

Daca m-ar lega la ochi si ar trebui s-o recunosc pe Catinca dupa cum ma ia de mana, n-as gresi niciodata. Are o atingere un pic calda, un pic uscata, un pic aspra, un pic moale, un pic a mea si n-o dau la nimenea care nu s-a schimbat de cand era mititica. Avea vreo sapte luni cand a trebuit sa plec intr-o delegatie mai lunga si-am lasat-o o saptamana cu mama. M-am intors seara, cand ea adormise deja. Am incercat sa nu fac zgomot, dar tot s-a trezit. (Mie imi place sa cred ca s-a trezit pentru ca a simtit ca m-am intors, dar asta e altceva). Mama a luat-o in brate s-o linisteasca, iar eu am luat-o de mana ei mica. Cand m-a strans, era un pic calda, un pic uscata, un pic aspra, un pic moale, un pic a mea si n-o dau la nimenea si asa am recunoscut-o mai bine decat atunci cand am vazut-o. De-atunci asa se simte mereu mana ei in mana mea. Si cand mergem pe strada, si cand ne impacam, si cand punem prinsori, si cand ma ia de mana prin somn.

Si, ca sa-mi pun poalele-n cap de tot, la 90 de ani, cand am de gand sa va las, atingerea asta un pic calda, un pic uscata, un pic aspra, un pic moale, un pic a mea si n-o dau la nimenea vreau sa fie ultimul lucru pe care-l simt pe lumea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *