Povestea animalutelor

Venim acasa de la tara. Ii pregatesc baia si ma apuc de scris. Catinca vede blogul si se imbufneaza:

– Aveam si eu niste povesti. Pe ale mele de ce nu le scrii?

– Pai am scris, nu mi-ai spus tu povestea lui Molcush?

– Dar mai am si altele.

– Vrei sa mi le zici?

Se lumineaza dintr-o data:

– Uite cum facem. Vii cu laptopul in baie. Eu povestesc si tu scrii.

Si asa am ajuns scribul reginei. Asezata pe un scaunel cu trei picioare, luam cuminte notite. Ma gandeam, totusi, ca ea mi-a luat-o inainte si cu blogareala, si cu povestile. Catinca are blog de un an de zile.

Capitolul 1 – Povestea Cainelui Minecraft

Era odata o trasura cu lei, trasa de un cuc alergator. Cand s-a oprit, leul L (el) a iesit cu cainele Bolt la plimbare. Cainele era atat de rapid, incat cand L ii arunca batul, cainele ajungea cu el inapoi intr-o secunda. Atunci a aparut un caine Minecraft. L a aruncat cu o piatra in el. Atunci cainele a facut ochi rosii si s-a pregatit de atac. Atunci au sarit. Cand au sarit, L a scos un os, iar Cainele Minecraft s-a uitat la el. Ochii nu mai erau rosii. Dupa ce L i-a data cateva oase, cainele a putut primi o zgarda de la L si a venit dupa ei.

Capitolul 2 – O intamplare adevarata

Cand eu m-am dus in dormitor, monstrul care pazea camera, adica pisica, a inceput sa atace picioarele. Sarea intr-una si musca. Asa am ajuns eu si mami cu vanatai pe picioare.

Capitolul 3 – Doua pupeze si apa

Erau odata doua pupeze modificate genetic, care aveau cate patru picioare. Cu acele patru picioare ele erau bune de tras la trasura, dar nimeni nu avea o trasura atat de mica, mai ales ca trasura putea si sa zboare datorita aripilor pupezelor. Dar pupezele voiau sa inoate. S-au gandit sa faca  o incercare. Cand au sarit de pe mal, erau sa se inece, dar au vazut ce usor e sa inoti daca ai aripile care te ajuta. Atunci au invatat sa faca scufundarile. Doua rate au incercat sa le duca la un rau subteran, dar nu era orice rau, era un rau cu o pajiste… vai, dar ce pajiste! pe langa el… Acolo erau multe animale, rate si alte pasari care incercasera sa inoate si uite ce le-a iesit: au ajuns pe o campie minunata, langa un parau subteran. Dar cand pupezele au incercat sa se scufunde, penele le tot trageau la suprafata si au lasat pe alta data.

Capitolul 4 – Un dragon si un omulet cu o gaina

Era odata un dragon. El s-a intalnit cu un omulet care tinea dupa el o gaina. Dragonul a incercat sa o manance, dar omuletul a fost mai iute. Atunci dragonul s-a infuriat. A scuipat niste foc si a ars un intreg perimetru. Omuletul a incercat sa fuga. Dragonul s-a dus mai aproape de el. Omuletul, speriat, i-a dat gaina dragonului. Dragonul a acceptat-o linistit. De atunci dragonul umbla mereu dupa omulet. Omuletului i-a luat mai mult sa vada cum se intelege cu dragonul. A inceput sa ii dea gaini in fiecare zi. Cand s-au terminat gainile, inceput sa ii dea vaci. Cand s-au terminat si vacile, l-a trimis pe dragon in sat. In fiecare zi, cineva ii dadea gaini, vaci si oi cu un meniu lejer. Intr-o zi, omuletul a pus o sa pe dragon. Bine, asta a durat mai mult. Mai intai, a trebuit sa-l scoata din pat. Asta a fost usor, fiindca i-a dat gaini. Dar cum sa pui saua pe dragon? Era atat de greu, ca si cum ai fi pus saua pe un purice – adica nu nimereai de niciun fel. Cand a reusit sa puna saua prima data, cand a vazut dragonul ca se apropie omuletul cu saua a decolat si nici ca l-a mai vazut pana in ziua urmatoare. A doua zi a incercat sa ii puna saua pe ascuns. A pus un cos cu peste si gaini, iar cand dragonul a avenit sa le manance, el a incercat sa-i puna saua pe la spate. Dragonul, cand a simtit ca cineva il atinge, a inceput sa sara, sa se rostogoleasca, pana omuletul a terminat de pus saua. Acu-i acu! Cum sa incaleci pe dragon? Omuletul a sarit pe dragon, a tras haturile si i-a zis:

– Dii, dragonule, misca-te odata!

– Rrrraar!! Dragonul s-a zbatut cat s-a zbatut, pana omuletul i-a aruncat o gaina. Dupa o gaina, s-a lasat ghidat un pic, apoi a fost nevoie de o a doua gaina si de a treia pentru a decola.

Omuletul a invatat sa calareasca dragonul. Sfarsit.

 

Capitolul 5 – Inorogul, Pegasul si Puricornul
Erau odata un Pegas si un Inorog. Intr-o zi, pe cand mancau paie, a venit un Puricorn. Puricornul este un cal cu aripi si cu corn – rar de gasit. Atunci Puricornul a zis:

– Tu esti un Unicorn? Iar tu – un Pegas? Sunteti de cea mai mare rusine! Unicornul are cornul plin de pamant si frunze! Iar Pegasul are aripile atat de nefolosite, incat nu cred ca si le mai poate deschide!!

Puricornul, pe nume Pup, incepu sa ii ingane:

– Sunteti de toata rusinea! Niste martoage, nu cai! Sunteti niste bieti magari!

Cand Unicornul, pe nume Uni, si Pegasul, pe nume Peg, au auzit asta, au zis:

– E adevarat ca eu nu mi-am mai folosit aripile, iar cornul meu este murdar, dar nu suntem niste martoage!

Pup era cam suparat si a zis printre dinti:

– Atunci va provoc. Aratati-mi ca sunteti buni de ceva si o sa va respect!

Uni si Peg au acceptat. Obstacolul pentru Peg era mare si greu. Trebuia sa treaca printre niste cercuri perfecte, sa aterizeze pe fiecare dintre scaunele de pe apa si sa ajunga sanatos la linia de finish, fiindca mai erau si albine robotice care il urmareau, iar pentru Uni erau cinci lucruri de transformat fara niciun pic de ajutor si toata lumea stie ca Unicornii nu pot sa faca vraji decat daca au cornul curat. Aveau fiecare o ora sa termine.

Peg a fost primul. A reusit cu greu sa treaca de cercuri – dar a reusit! Scaunele de pe apa le-a atins doar cu o copita. Albinele nu au putut sa ii faca nimic, pentru ca falfaia atat de tare din aripi, incat nu au putut sa se apropie.

Pentru Uni a fost mai dificil, fiindca in timp ce vrajea trebuia sa se lupte cu serpii care scuipau lasere din ochi, dar a reusit sa transforme si lucrurile cu cornul curat. Cornul l-a curatat intr-o balta de noroi. Vi se pare ca mai mult s-a murdarit, nu? Pai, uitati ce s-a intamplat: era o ploaie, da’ era o ploaie, de te lua vijelia. Si ploua, nu cu galeata, cu butoiul! Atunci a fost atat de multa ploaie, incat mergeai prin balti de zici ca inotai. Si balta cea plina de noroi, dupa ploaie s-a transformat intr-o balta curata. Atunci Uni a putut sa isi spele cornul pentru vraji. Sfarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *