Am mieunat 20 de minute langa o masina

Catinca vine la Piatra Neamt dintotdeauna. Are deja amintirile si madlenele ei. Mie, de exemplu, imi plac strazile mici cu case vechi. La ea e mai simplu: locurile ei preferate sunt cele cu pisici si catei.

Sunt cateva blocuri pe langa care se oplosesc niste neamuri de pisici. Catinca isi luase obiceiul sa mearga la plimbare cu bunica-su si sa dea iama in pisicile alea. Le pusese nume la toate si plecau in plimbare cu mancare de pisici la ei ca sa de ademeneasca si imblanzeasca. Negruta Bela, Ochi alb si inca unele – imi vorbeste de ele si acum. La caini era mai simplu, ca ei nu trebuiau imblanziti. Cateaua Ureche Bleaga avea un pui, pe Cap Patat, subiect de multe povesti la telefon.

Aseara m-a plimbat vreo doua ore dupa toate locurile ei cu pisici si doua ore, in Piatra Neamt, e mult, in conditiile in care daca esti cu masina si nu franezi la timp, ai sanse mari sa ratezi orasul. Intr-un final am ajuns „la pisicile cu pui”. Pe o strada ingusta, langa un bloc vechi. M-a pus sa stau langa o Dacie alba, veche si mi-a spus:

– Acum miauna si asteapta. Ele o sa vina.

Cam suspicioasa, am inceput sa miaun. Mieunam amandoua ca doua pisici parasite de mama. Na! De sub Dacie a scos capul un motan gras cu ochi lenesi.

– Aha, asta-i tata. Mai miauna. Am mai mai mieunat de trei-patru ori si dintr-un gard viu a iesit o pisica.

– Vezi, asta-i mama lor. Haide, miauna sa le strangem pe toate.

Ia stai putin, ce facem aici? N-am apucat sa ma intreb bine ca a mai aparut un motan tarcat si cu o coada infoiata in sus. Toate trei pisicile erau acum sub Dacia alba. Catinca radia.

– Haide, mai tare!

Incet, incet,m-am dat pe brazda. Mieunam de mama focului, pe alocuri cu triluri. Eram foarte credibile. Si sonore, fiindca doua mamai din blocuri diferite au scos capul pe geam si s-au uitat urat la noi. Asta m-a readus in lumea oamenilor mari. Moment nefericit, fiindca pisicile au ales sa-si vada de viata si s-au raspandit care-ncotro.

– Of, de ce-ai tacut? Stai nemiscata si fii o pisica nefericita!

Am fost cat de nefericita am putut, dar nu s-au mai intors. Azi mergem la ele cu mancare.

catinca pisica

Catinca, intruchiparea pisicii nefericite. Bine ca nu m-ati vazut pe mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *