Pisica Shm e adolescenta

Shm ar vrea si n-ar vrea sa plece de-acasa. Ar vrea si n-ar vrea sa-si ia viata in ce are ea acolo, gheare sau pernute sau cum le-o zice si sa ne lase cu sandramaua noastra cu tot. Lasa ca si noi ne-am saturat de figurile ei de adolescenta (acusica face trei ani). Ca ne musca din orice si ne miauna pe la colturi si-si da ochii peste cap cand nu-i facem pe plac. Ca nu demult a lins un pahar de socata si o sa ajungem sa tinem bautura sub cheie de teama pisicii, nu a copilului. Ca duminica si-au uitat niste prieteni tigarile la noi si ieri am gasit pachetul rasturnat de pe pervaz si cu tigari lipsa. Dar a inceput sa dea semne c-ar vrea sa iasa noptile si abia asta ma ingrijoreaza.

Zilele trecute a iesit Ionut sa alerge seara, mai pe racoare si usarnica i s-a strecurat printre picioare. Pe palier era intuneric si Ionut n-a observat ce-a facut bagaboanta, asa c-a inchis-o pe dinafara. Numai cand a ajuns jos s-a intrebat mirat cine moare-n bloc la ora aia, fiindca sunetul pe care-l auzea era ca jelania unui om la poarta raiului. Era numai proasta noastra care s-a trezit incuiata pe-afara si-acu se tanguia pe langa usa. Ionut mi-a zis ca asa mieunaturi el n-a auzit niciodata de la Shm, iar eu il cred, pentru ca el e al naibii de greu de impresionat cand vine vorba de pisica. A urcat si-a lasat animalul inapoi in casa, sa se gandeasca la ce-nseamna libertatea: pleci, pleci, da’ daca nu te mai primim inapoi??

Ieri, din nou. Lasasem geamul larg deschis, iar ea se prefacea ca prinde niste muste. Adica statea pe pat si-si misca numai capul, ca spectatorii de la tenis. Am lasat-o-n ale ei si-am pus mana pe o carte. De-odata, zbang! dinspre geam. Toanta capatase curaj si chiar voia sa prinda o musca si-a sarit de pe pat direct pe pervaz. In zborul ei neprevazut si nemaivazut (cred ca si ea se intreba ce face in clipa aia) a izbit plasa de tantari si s-a trezit direct pe pervazul dinafara.

Scrasnet de gheare. Miaowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww. (unde suuuuuuuuuuunt? via Google Translate) Vezi bine, pana atunci nu mai respirase aer de pe partea aia a geamului.

Cand am ajuns langa ea era cu trei labe pe pervaz si una in afara lui. Se uita in jos si nu m-am prins daca-si revenise din surpriza si voia sa mearga mai departe sau era inca paralizata de frica. Asa ca am luat-o de ceafa, am zvarlit-o inapoi pe pat si i-am zis:

– Sa-ti fie clar, pana la majorat nu mai iesi singura din casa!

Nu cred c-o sa ma asculte, totusi. Acum pare ea nehotarata, dar parca o vad ca-ntro zi isi pune intr-o bocceluta boabele din castron si punga innodata cu care joaca fotbal noaptea si pleaca de tot. Atunci sa vezi cui o sa-i para rau! Ca sa evit asa o tragedie, diseara o sa-i las din nou geamul deschis, sa se obisnuiasca putin cu libertatea si sa mai vorbeasca si ea cu baietii – daca o baga vreunul in seama, mwhahahaha.

4 comentarii la “Pisica Shm e adolescenta

  1. Am ajuns aici de la povestea cu cheile. Acelasi lucru aveam in cap, o carte cu poveștile pisicii Sm. Va rog eu mult, sunt nepretuite. Also lumea se uita strâmb la mine ca rad singura in statie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *