4-0 pentru mine

La 16 decemvrie 1975, într-o marți, mama s-a dus la lucru ca în fiecare zi. Mai cu gândul la Crăciun, mai cu gândul la curățenie și la ce-i mai trebuie prin casă. De la 7 jumate până pe la vreo 9 a tot învârtit probe, a băgat sticle la etuvă și a trecut analize pe foi. Pe la 9 a zis asta e, de-acu nu mai scap. L-a sunat pe tata și s-a dus la maternitate, care era cam peste drum. La ora 11 răcneam că eu nu vreau și că mi-i frig afară, să mă bage înăuntru la loc.

Dimpotrivă. În maternitate am primit și un –coc, stafilo- sau strepto-, niciodată nu țin minte și asta i-a adus mamei încă o săptămână de cazare semi-mizerabilă și tatei timp suficient să șteargă din casă urmele bucuriei de-a fi devenit tată. Tre să mai spun că –cocul ăsta mi-a adus râuri de Penicilina V injectabilă, ceea ce la doi ani nu poate fi decât o binecuvântată lecție despre cum va fi vieața.

La grădiniță m-am dus cu forța și încercam să fug în mod repetat. La școală m-am dus că mă obișnuisem deja, la liceu că n-am mai avut ce face și la facultate ca să fug de-acasă.

Pe urmă m-am luat cu trăitul, pe care putem să-l vedem ca o balanță de pierderi și câștiguri. Am pierdut bani, nopți, timp, prieteni, niște dinți, bărbați, neuroni, o bucată de col uterin, am câștigat la fel, mai puțin timp și neuroni, că ăia nu se mai întorc, mi-am luat sănătatea înapoi, și-apoi de vreo câțiva ani Catinca și Ionuț mă ajută să tot câștig, deci cred că una peste alta sunt pe plus.

Ieri am făcut 40 de ani. Ne-am cam târâit prin casă și am întârziat la școală. În mașină i-am spus Catincăi:

– Drăguță, azi ai cam întârziat din cauza mea. Îmi pare rău, dar la 40 de ani nu te mai miști așa de repede.

Ea s-a uitat la mine pe sub căciulă și mi-a răspuns:

– Dar nu te-ai schimbat deloc. Tot tu ești.

Asta era și ideea. Raluca: 4- Vieața: 0. 4-0 pentru mine.

5 comentarii la “4-0 pentru mine

  1. Carl Gustav Jung spunea: „Viața chiar începe la 40 de ani. Până atunci faci doar cercetare”. Femeilor li se aplică din plin această constatare a marelui psiholog. Până la 40 de ani au experimentat dar, de acum, a venit vremea ca experiența căpătată să nu fie irosită ci folosită. Deja la 40 de ani femeile își cunosc foarte bine limitele, știu că pot avea încredere în ele, știu ce și cât pot să ceară de la celălalt și știu, de asemenea, cât de mult pot merge într-o direcție sau alta a personalității lor. La 40 de ani femeia este, în primul rând, frumoasă ca spirit pentru că aici s-a îmbogățit și s-a dezvoltat cel mai mult, în spirit. Iar frumusețea spiritului implică frumusețe fizică și frumusețea caracterului. Și mai implică ceva: un erotism, o sexualitate aparte care vine poate și dintr-o conștientizare instinctivă a faptului că timpul nu mai are pentru ea, ca femeie, prea multă răbdare. În încheiere aș spune că la 20 de ani orice femeie e atrăgătoare pentru că e tânără, dar la 40 de ani o femeie e atrăgătoare pentru că e femeie.
    https://trubadurprinavalon.wordpress.com/2015/03/05/cand-e-femeia-femeie-la-40-de-ani/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *