‘Ai de capu’ tău, ejt varză

Poate că ăsta ar fi momentul în care să mă scuz și să spun că vai, eu nu fac și nu dreg, dar de data asta… Dar n-o s-o fac, pentru că de fapt fac și dreg și uneori chiar nu te poți abține.

Niște treabă m-a dus aseară pe strada pe care am stat vreo zece ani. Cu un ochi vânam pokemoni pentru Catinca, cu altul mă uitam prin jur să văd ce s-a mai schimbat.

La un colț de intersecție e un mic magazin care s-a extins c-o spălătorie și apoi cu un aprozar. Nu-i genul de loc unde oamenii își iau berea și-o beau în stradă, dar seara e destul de aglomerat. Unde mai pui că la aprozar au lăzi și pe trotuar, e un pic de mișcare.

Aseară tocmai aduceau legume. Eu mă oprisem pe trotuarul de peste drum, că-mi apăruse un pokemon nou, pe care nu-l avea fie-mea și-am zis să mă strădui nițel. În fața aprozarului, o domnișorică stătea aplecată cu capul printre fructe, să aleagă ce-i mai bun. Era, așa, cam pițiponcuță, cu o fustă strâmtă, tocuri cui și poșetă lucioasă, da’ asta nu-i treaba mea. Eu dădeam cu bile în Wild Mr. Mime, din camion zburau din om în om căpățâni de varză până-n fundul aprozarului. Universul tocmai stătea în echilibru, când…

Eu îl prind pe Mr. Mime și ridic ochii victorioasă. Un nene din camion face o glumă și ceilalți râd. Râsul deviază puțin traiectoria verzei pe care și-o aruncau. Domnișoara se ridică dintre lăzi la fix ca să primească varza în ceafă.

Pentru o juma’ de secundă am trăit într-un desen animat în care domnișoara pleca acasă cu varza pe umeri în timp ce vânzătorul de aprozar îi așeza capul frumos pe raft. Așa de tare m-a apucat râsul, că a trebuit să plec repede de-acolo, să nu mă înjure oamenii care o repuneau pe verticală pe cuconiță. Recunosc, am mai râs puțin și singură  pe stradă, pentru că varza tare s-ar fi asortat cu fusta bietei fete.

______

(Și ca să vă spun c-am mai făcut din astea, mi-am adus aminte că acum mulți ani, dintr-o joacă, i-am dat una peste nas iubitului meu de-atunci. Lui i-a dat sângele și s-a supărat foarte tare. Și-a pus niște vată în nas și a început să mă certe. Cum mă certa mai tare, cum hohoteam mai rău, pentru că era irezistibil cu vata ieșind dintr-o nară și vorbind pe nas. Nici acum nu reușesc să stau serioasă când îmi amintesc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *