Alți nouă ani

Gata cu literatura ieftină, ne-ntoarcem la noi în container.

Aseară aflu că azi, vineri, după școală, Catinca și Mă-sa Oli (bona, pentru cine a deschis mai târziu) plănuiesc o vizită la cofetărie.

– Ai di mini, zic, da’ di ce?

– Las’ că știm noi, zice Catinca misterioasă.

– E ziua noastră, zice și Mă-sa Oli și-mi face din ochi.

Frate, îmi spun, copila asta ar face orice să mai primească o jucărie. Și pe urmă casc ochii mari și suflu repede:

– Mâine? întreb.

– Da. Pe 27 mai, zice mama Oli.

Catinca avea trei luni jumate, în două săptămâni trebuia să mă întorc la birou. Încercasem să mă pregătesc din vreme și făcusem zilioane de interviuri cu bone. Găsisem una, dar n-am rezistat mult, că-n fiecare zi venea și-n loc de bunădimineața zicea: facem și noi o cafeluță? și-mi tot spunea cât de specială sunt, la fel ca băiatul ei din străinătate și după numai două săptămâni mi-a spus c-o trag în piept la bani. Ne-am despărțit repede, iar eu mi-am luat copila-n brațe și-am început să bat iar Bucureștiul căutând mame de-mprumut.

Pe Mama Oli, Flori Soare, zisă și Floarea Soarelui și Mă-sa Oli, am găsit-o la dracu-n praznic, la o agenție de pe un deal cu străzi desfundate de pe lângă parcul Carol. Trebuia să văd două doamne, dar una n-a mai venit. Am vorbit ușor, bună-ziua, bună-ziua, Catinca stătea la ea în brațe, a mers totul foarte bine și la sfârșit ne-am dat amândouă palme-n cap că ne-am întâlnit tocmai acolo, când noi stăteam la un bloc distanță una de alta.

E, și de-atunci, din 27 mai 2007, Mă-sa Oli ne suportă pe amândouă cu bune și cu rele, cu hachițe și lacrimi și cu tropăituri. De aia-i și zice Catinca mama, că-n ierarhia ei eu sunt mama 1 și Flori e mama 2. Noroc cu Ionuț că ne mai spală fața pe lângă ea, că-l iubește de nu mai poate.

Acestea fiind zise, aseară, când să ieșim din bloc, Catinca-mi susură:

– Îi luăm și noi un cadou lu’ Mama Oli?

Crește inima în mine.

– Îi luăm, cum nu? Niște cercei, că tot o trăgeai tu de ai ei când te ținea în brațe?

– Nici să n-aud.

Până la urmă cădem la pace pe o geantă. Mergem la mallul vieții, întrăm într-un magazin cu ștaif, Catinca alege meticulos o poșetă și când s-o plătim întreabă foarte serioasă:

– Aveți și genți cu MineCraft?

Un comentariu la “Alți nouă ani

  1. Nu ti-ai dat tu seama, dar din punct de vedere social n-ai mai primit niciodata un asa compliment cum ti-a facut prima bona.
    Gandeste-te doar ca cele mai multe femei de la generatia 55+ incolo fac ca trenul daca fiul lor are o relatie cu o femeie care are un copil dintr-o relatie anterioara. Iar daca fiul manifesta vreo intentie sa se casatoreasca cu femeia respectiva, mama in cauza se transforma in ceva care face ca un balaur cu 12 capete din care arunca foc si 12 cozi pline de ghimpi sa para un pisoi mic si dragalas.
    Tu aveai copil mic (si inca fata, in minunata noastra societate patriarhala fetele inca mai sunt considerate copii/oameni de categoria a doua) si tanti incerca sa ti-l bage pe gat pe fiu-su. Nu stiu daca in afara de Catinca si Ionut o sa-ti faca cineva vreodata un compliment mai mare. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *