Am făcut tot ce-am putut

– Auzi, exploratorule, vrei să vezi niște bulbuci de noroi?

– Vrei să mă duci la Vulcanii Noroioși?

– Nu fă pe deșteapta cu mine, vrei sau nu?

– Mmmm, vreau.

1-0 pentru mine. Eu aș fi mereu pe drum, Catinca ar fi mereu cu ochii pe pereți, în lumea ei. Am suit-o în mașină sâmbătă dimineață și-am pornit. Am mers ce-am mers și-am ajuns.

– Mda, a mormăit. Dar știi că trebuie să ne câștigăm numele de aventurieri, nu? Eu nu mă întorc nici moartă pe unde am venit.

Se referea la dealul de nămol, dar nici nu știa, draga de ea. Ne-am câștigat numele de aventurieri urcând maluri de câțiva metri de noroi întărit și călcând în râuri de glod moale. Ne-am făcut ca porcii, dar am învins. Am găsit un drum nou spre lumea civilizată.

– Ascultă, zic pe drumul înapoi, după ce ochiul mi-a prins un indicator, mai ții minte Brașovul?

– Ăaaa, am trecut pe-acolo când am venit din vacanță?

– N-ai vrea matale să mergem la Brașov în loc de-acasă?

– Ba da.

2-0 pentru mine. Am rezervat ceva prin booking (duoamne, ce invenție), am întors mașina și ne-am dus peste mână și peste munți, de la Buzău la Brașov. Am mâncat ca flămândele în târg, am vânat pokemoni și-am prins ultimele magazine deschise să ne luăm niște schimburi, că n-aveam de niciunele la noi.

– Uai, ce mi-a plăcut, mi-a zis la hotel, înainte să adoarmă ca lemnul.

3-0 pentru mine.

Am dormit 12 ore, ne-am trezit la zece dimineața. Am aflat cât e ceasul de la televizor, că telefonul era mort fără încărcător.

– Frate, s-a-ntins ca o pisică, e bine în continuare. N-am dormit așa de când mă știu.

4-0 pentru mine.

Am suit-o iar în mașină, am dus-o să-i arăt și Hărmanul și ne-am cărat. Ne-am hlizit cât a ținut coada de mașini pe Valea Prahovei și la cinci după amiaza eram acasă.

– Mai vreau și altă dată, a fost perfect.

5-0 pentru mine.

M-am străduit cât am putut să n-o presez cu prima zi de școală și cu întorsul la norme și am așa, impresia că mi-a ieșit.

Dar să știți că ne-am pregătit, totuși. Ieri, în drum spre casă, ne-am oprit la avizier să vedem la ce oră e începerea anului.

Am început cu dreptul, draga mia!

 

2 comentarii la “Am făcut tot ce-am putut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *