Catinca se face youtubăriță

Fiind ea foarte talentată și precoce de ți se rupe inima, Catinca a avut blog înaintea mă-sii. Și, iată, acu are și canal de youtube. Pentru că s-a hotărât să se facă youtuberiță. De ce? De Minecraft, of cors. Să nu fac pe proasta și să zic ce-a fost în capul nostru?

Nimic. Nimic n-a fost. Catinca joacă minecraft de vreo doi ani. Are un prieten cu care vorbește la telefon despre scheme și chestii și care îi spune ce-a mai aflat el de pe youtube. Tot de-atunci rupe netul, holbându-se zilnic la tutorialele de minecraft. Are doi favoriți – pe avg cel mic și pe damnedsky – pe care îi știm cu toții pe de rost în casă. Își notează rețete de făcut chestii, o interesează dacă e cu mod sau fără mod, are liste întregi de moduri pe care vrea să și le instaleze. Dacă nu-nțelegeți ce zic, nu-i nimic, nici eu n-am început să pricep decât de vreo câteva luni. Până și poveștile noastre (de aia am și renunțat să le mai scriu) miros puternic a minecraft. Nu mai povestim decât de oceloți, porci, porci înșăuați, dragoni de Ender, creepers, cai zombi și nu vă mai deranjez acu și cu altele.

Înapoi la pasiunea ei, se uită la canalele alea de youtube la ca zeul cunoașterii coborât pe pământ. Vrea să fie și ea la fel. Unde mai pui că mai are colegi la școală care vorbesc aceeași limbă și au același scop în viață.

– Mami, mi-a zis acu ceva vreme, știi ce vrea să se facă Tibi?

– A?

– Youtubăr. Să câștige mulți bani de-acasă.

Nu mă deranjează partea cu câștigat mulți bani stând acasă, că și asta e o muncă, să pui laolaltă playlisturi pe care să ți le asculte unii în neștire și apoi să pui publicitate pe ele. Stau numai și mă minunez cum curge istoria lin prin casa mea. O dată că pe vremea noastră abia-abia voiam să ne facem altceva decât doctori, ingineri, polițiști și profesoare. Și o dată că youtube e numai nițel mai mare decât Catinca, noi ăștia de 40 de ani nici nu-l luăm în seamă, dar ăștia micii gândesc într-o paradigmă complet diferită de-a noastră. În fine, e vineri, n-o dăm acu pe teorie.

Și-acu a venit și ea să se facă youtubăriță de minecraft. Nu vrea să câștige bani din asta, încă n-a descoperit rochiile de 1000 de euro și nici pantofii de 500. Dar vrea să aibă un cuvânt de spus, iar eu n-am nimic împotrivă.

There’s just the tiny, little, insignificant detail, anume că ea are doar o tabletă amărâtă și telefonul meu și tot ce vrea ea să facă se face de pe un computer, dar asta n-o s-o oprească, no, Sir. În așteptarea desktopului pe care i l-am promis, Catinca mea s-a apucat să facă filmulețe pentru canalul ei de youtube. Din capul ei (copilul ăsta nu încetează să mă dea pe spate) a făcut un studio din coli A4 albe, a pus o veioză drept reflector, și-a pus jucăriile de minecraft la locurile lor și i-a dat drumul.

A făcut întâi un film de 11 minute, s-a consultat cu publicul (yours truly), a făcut apoi un film de 4 minute și ceva, dar tot n-a fost mulțumită. Nu s-a lăsat până nu l-a scos la un minut jumătate, perfect pentru atenția nebună a copiilor de azi și l-a urcat.

Cum se cheamă canalul? Tată, nu te joci cu ea: căutați voi pe youtube după Wolfsky Wolf, nu după Catinca sau alte bazaconii.

Are două filme deocamdată, o să se joace până-și intră-n mână și pe urmă bagă tare sau o prind eu cu note mici la școală și-i iau jucăriile (mai degrabă nu).

Pe primul vi-l dau aici. Nu ne judecați prea rău, n-avem decât 8 ani și ceva – împreună, dacă aș putea completa. Tot ce-i făcut aici e ieșit din capul ei, în spatele ușii de la camera ei.

Go, baby!

3 comentarii la “Catinca se face youtubăriță

  1. ”mă minunez cum curge istoria lin prin casa mea”! pot să citez și/sau parafrazez?
    mi se pare genial de superbă și suberb de genială expresia. 🙂

  2. Ca sa se vada mai bine, ar trebui doua veioze, una de-o parte si una de cealalta, ca sa-si anuleze umbrele. Cam ca la corturile foto pentru fotografia de produs. Fii-mea face filmulete in care isi prezinta casa si jucariile, noroc ca n-are youtube sa le si puna acolo :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *