Ce înseamnă să ai mătușa potrivită

Zilele trecute am avut de lucru la Bacăul vieții și, din lipsă de resurse, am luat și Catinca după mine. Am aruncat-o la Piatra-Neamț și m-am dus să-mi văd de treabă.

– Diseară mă duc la conceeert, se bucura una dintre colege vineri, la sfârșitul zilei.

– I-auzi, unde?

– La Ada Milea. Și mâine are și pentru copii, Apolodor.

Hm. Decât o zi cu copilul în casă pe ploaie, mai bine un drum la Bacău și un concert. Acuma, eu pot trăi foarte bine și fără Ada Milea, ba chiar uneori o ignor intenționat, dar copilului îi place.

Aici ajungem la tema zilei. Printr-o întâmplare aparent nefericită, dar perfectă în economia lumii (n-am mâncat nimic de ieri, de aia vorbesc așa), Catinca are o mătușă. Genul de mătușă tânără, cu atitudine și idei. Printre mai multe mătuși, cu siguranță ea ar fi aia cool. Așa se face că pe la începutul anului a venit Catinca acasă de la ea țipând cât putea duce Sunt o muscă pe perete, sunt o muscă pe perete și când am întrebat-o de ce, mi-a răspuns, firesc, am o sanie în poood, am o sanie în pood. O discuție lămuritoare ne-a arătat că n-a înnebunit nimeni, copilul cânta Ada Milea.

Și ne întoarcem la Bacău. E și foarte ușor. De mai multe ori de cât e cazul faci mai repede 60 de kilometri de la Piatra la Bacău pe un drum județean decât zece de-acasă la birou pe un drum bucureștean. La începerea concertului, Catinca deja se înghesuia în mine, ca s-o pot simți tremurând de plăcere. Sincer, aș fi tremurat și eu în locul ei pentru că acum trebuie să admit, rar am văzut un om care se transpune de plăcerea lucrului pe care-l face, ca Ada Milea. Chapeau. Mi-am învățat lecția.

Și, ca să nu uităm de unde am plecat, când s-a terminat povestea cântată a lui Apolodor, am mai primit niște cântece. E, cine era singura care le știa pe de rost și le cânta din tot sufletul? A mea. La cine se uitau toți copiii din față în loc să fie atenți la scenă? La a mea. Cine ar fi țâșnit să cânte cu Ada Milea dacă n-o țintuia timiditatea de scaun? A mea. Cine numai azi s-a oprit din urlat Am o sanie în pod? A mea.

Și cine, dacă  ar fi avut curaj, ar fi pus întrebarea zilei? A mea. O arunc eu, că pe ea n-o ține curajul, încă: doamna Ada Milea, cu Motanul Arpagic când faceți un spectacol?

 

pentru referință:

 

4 comentarii la “Ce înseamnă să ai mătușa potrivită

  1. Evident si dupa cum te asteptai, si a mea e fan Ada Milea + purcelusii ei. A fost la colindat cu colindul lor („Vreau un ochi de sticla si un ochi de crocodil / Vreau sa am o zi mamica de la alt copil” etc.), stie definitia „Femeii ideale”, iar preferata ei ever este „Fata rea”. E drept ca am si incurajat aceasta pasiune, pt ca si eu mor dupa ea, spre disperarea domnului tata 😉 Inca nu ni s-au aliniat astrele sa ii vedem si live, dar speram ca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *