Cum să ai grijă de copil după operație

În primul rând, trebuie să te îngrijorezi mult mai mult decât copilul. Copilul nu trebuie să vadă asta, normal, așa că trebuie să înveți de la câinele ăla rău pe care-l roade pe dinăuntru. Da de ce să te îngrijorezi? Păi pentru că știi că totul o să fie bine, ai vorbit cu doctorii despre ce o să se întâmple, ai aranjat tot ce trebuia aranjat, ai făcut tot ce trebuia făcut, dar sigur ai uitat tu ceva. A, și poate pentru că, în general ești o cârpă când vine vorba că o să-ți taie cineva copilul.

Bun. am rezolvat asta. Îl scoți din operație. E tot adormit și moale ca o jucărie de pluș, dar n-are niciun semn că cineva i-ar fi făcut ceva. N-are sânge pe nicăieri, numai niște plasturi pe unde au fost branulele, nici buza nu e umflată.

Mai stai puțin cu copilul în brațe să se trezească. E moale și neajutorată, dar odată deschide ochii și zice:

– Mergem?

Stai, bre, unde te duci, mai stai puțin. Ai grijă să nu se ridice brusc, să nu amețească. Când merge, are niște spasme:

– Îți vine să vomiți?

– Nu.

Haide, măcar puțin? Nope.

În mașină, o iei în brațe pe bancheta din spate și o mângâi tot timpul. O vezi că e amețită și știi că o doare, dar nu zice nici pâs. Stă numai lipită de tine ca un pui de lup care așteaptă să fie bine. Hai, tu, măcar o lacrimă, măcar un scâncet, eu pentru ce m-am pregătit aici? Nimic.

Acasă o așezi frumos în pat, îi dai niște nurofen și gheață și te cuibărești lângă ea.

– Pot să-i scriu lui X? I-am promis că îi scriu după operație.

Cum nu? Dai și tu niște telefoane să anunți lumea că-i bine, pe urmă îi faci ceva de mâncare. Când o vezi cu ce poftă mănâncă, e clar că ceva nu-i în regulă și o să-i fie foarte rău.

Dar nu e.

– Pot să mă duc în camera mea să mă joc?

– Sigur.

Dar pe mine, pe mine cui mă lași? Și pe urmă o auzi cum cântă din dormitor și îți da seama că nu mai e loc de întors – totul e în regulă.

Și atunci ți se înmoaie picioarele și capul ți-e greu și-adormi în sufragerie înaintea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *