Nu-s multe, dar dacă se întâmplă nu-mi dau pace și nu mă liniștesc până nu le întorc pe făgașul normal. Le știu de mai multă vreme, dar numai ieri, la masa de prânz, le-am pus cap la cap împreună cu niște colege la fel de atente ca și mine.
Adică.
Umerașele trebuie să stea mereu aranjate, cu cârligul într-o singură direcție. În dulap, umerașele trebuie să stea mereu cu cârligul înspre interiorul dulapului. În dulap, rochiile, cămășile și bluzele trebuie să stea întotdeauna cu fața în aceeași direcție, spre stânga. Umerașele trebuie să fie toate de același fel, ori de metal, ori de plastic, ori de lemn. Orice abatere mă tulbură.
În sertarul de ștrampi și șosete am patru cutii: șosete scurte, șosete lungi, ștrampi culoarea piciorului, ștrampi colorați. Când iau rufele de la uscat, îi pun pe căprării. Uneori, nu înțeleg cum, probabil pe principiul șosetelor care fug din mașina de spălat, găsesc ștrampi colorați în cutia de ștrampi nude și asta mă tulbură.
Rufele se pun la uscat într-un singur fel. Pe frânghie, tricourile se prind cu două cârlige, fix în stânga și în dreapta gurii, asta doar dacă nu pot fi puse pe umeraș. Umerașele vor fi puse toate cu cârligul în aceeași direcție. Prosoapele nu se agață niciodată de la jumătate. Ele se pun întregi, iar cele trei cârlige – atenție, trei, nu două, ca să nu se facă burtă – se prind pe banda decorativă. Dacă nu există bandă decorativă, punem cârligele cât mai aproape de marginea prosopului. Rochiile, cămășile, bluzele, puloverele se pun la uscat pe umeraș. Umerașele vor fi puse toate cu cârligul în aceeași direcție. Lenjeria de pat se întinde, se împăturește egal și abia apoi se pune la uscat. În cazul stativului, prosoapele pot fi puse de la jumătate, la fel și tricourile, dacă sunt ale bărbatului, nu ale mele. Ale mele se pun pe umeraș. Umerașele vor fi puse toate cu cârligul în aceeași direcție. Orice abatere mă tulbură.
În bucătărie nu intru, că nu-i treaba mea, dar în dulapurile din bucătărie, da. Principiul de așezare al vaselor trebuie să fie tot timpul cel mic în cel mare, cel pătrat în cel pătrat, cel rotund în cel rotund. E foarte simplu și cu toate astea găsesc uneori oale și farfurii puse aiurea. Și orice abatere mă tulbură.
Creioanele de scris, cariocile, creioanele colorate și pixurile trebuie să stea mereu cu vârful în sus și să fie mereu ascuțite. Orice vârf rupt mă tulbură.
Și, nu în ultimul rând, hârtia igienică se pune corect cu foaia care se rupe deasupra, nu dedesubt. Orice abatere mă tulbură. Și dacă în celelalte cazuri am învățat să mă controlez, când vine vorba de hârtie igienică o iau și o pun în poziția corectă oriunde m-aș afla.
Nu, nu e o boală, nu vă gândiți la ocede, aia e chiar o treabă serioasă. e numai o tulburare, cum v-am zis.
sincer, nu cred că vreau să știu câte umerașe ai. 🙂 cred că-s magazine de haine, d-alea mai micuțe, din orășele mici, care n-au atâtea umerașe. 🙂
din momentul în care am descoperit spălătoriile am devenit regina umerașelor. Sunt dăți când duc câteva zeci de umerașe înapoi, să le refolosească. Și după aia sufăr ca un câine.
Atunci mă înțelege și pe mine cineva că la toaletele publice ( restaurante șamd) schimb orientarea sulului de hârtie igienică, dacă nu am de demontat suportul, desigur. Că nu umblu cu trusa de scule după mine prin urbe.
Da. sunt total de acord cu tine. Deși, tocmai mi-a venit o idee. eu am acasă o șurubelniță mică, așa, ca de poșetă….:)
Cu sulul de hartie igienica este o teorie. Persoanele care au pisici cu o afinitate pentru sulul de hartie igienica stiu ce spun eu aici :-)) si o sa puna sulul in modul „retarded”, dar care prinde foarte bine cand pisicul incepe sa-l roteasca dand cu labutele pe el. Cand sulul e in modul „retarded” hartia nu se desfasoara 🙂 Cred ca functioneaza si cand in loc de pisic ai un copil mic cu aceeasi idee de joc (de asta nu am deci nu stiu sigur). Recomandarea mea e sa nu modificati pozitia sulului in casele altor oameni, posibil sa fie pus asa dintr-un motiv anume.
I rest, bifez si eu umerasele cu carligul in aceeasi directie, camasile orientate intr-o anumita directie si cutiile pentru sosete, strampi si alte chestiuni purtate pe dedesupt 🙂
@Delia, ce-mi spui tu mă face să-mi dau seama de paradoxurile lui Șm, pisica noastră. Moare după șervețele și hârtie, dar n-a desfășurat niciodată rola de hârtie igienică. Și nici Catinca, fie-mea. Amândouă, în schimb, înnebunesc să scoată șervețelele din cutii 🙂
Ah, ce bine, am suport vertical pentru hartie igienica. Nu am aceasta dilema. In rest si eu cred ca bluzele si camasile trebuie aliniate in aceeasi directie si carligele umeraselor trebuie sa fie toate aliniate. Nu e OCD 😀
normal că nu e, e numai puțintel buba la cap.:))