O nouă săptămână glorioasă

În ultima vreme, mi se pare foarte mișto să stau dimineața în pat și să mă-ntreb: oare de ce-o să am parte azi? și să mă furnice puțin degetele a nerăbdare. Lunea dimineață, în special, e ca bătutul la o mașină de scris, când ajungi la capătul rândului și dai din clapetă și se aude trrrrrrrrrrrrrrr și pac, ești mai jos, în fața unui rând gol.

Dar să lăsăm drăgălășeniile, că până la urmă lunea-i luni și până și iarba trebuie scoasă cu cleștele din pământ.

Săptămâna a început cu panica obișnuită. Peste weekend parcă mi se șterge mintea, uit tot timpul rutina de luni până vineri și trebuie să stau să-mi aduc aminte ce-am de făcut. Și azi a fost la fel. Spălat mecanic, făcut pachet mecanic, copil urlat natural. Pisica a răsturnat o tavă cu resturi de mic dejun. Catinca și-a pus ciorapii invers, așa că îmbrăcatul a durat de două ori mai mult. Pieptănatul a fost o corvoadă cu amenințări și lacrimi. Până la urmă am reușit să arătăm ca niște oameni și-am plecat. La 8 fără 1 minut exact. Normal. E luni.

Am luat-o vijelios pe străzi, am făcut stânga, dreapta, băgam mare, când Catinca a început să țipe de ne-a ieșit inima și-a pus Ionuț ditamai frâna:

– Nuuuu!

Dafuq? Ce-o mai fi uitat acasă?

– Nuuu, trebuie să întoarcem!!! Azi nu mergem la școală!

– di esgfosyrgoiurhiurh????

– Am uitat. Nici azi, nici mâine. Sunt simulările de evaluare și se țin la noi în clasă și facem ore doar de la 11 jumate la unu jumate sau putem să nu venim deloc dar s-o anunțăm pe doamna! turuie, acu nu se mai oprește din spus.

– Și-ai uitat să ne zici?!???

– Da. Te superi?

– Nu. Dar nu ți-ai adus aminte nici când te-mbrăcai, nici când te trăgeam de păr la pieptănat?

– Nu.

Cum? Cum doamne-iartă-mă să uiți că ai putea să nu te duci la școală???? Cum?

Până la urmă am rezolvat problema, dar o și văd peste niște ani, dichisită toată în mașină în drum spre Sfat:

– Vai, iubitule, am uitat. Nu mă mai mărit cu tine.

Mă mai întreb și cum ar fi fost să-și aducă aminte fix când ajungea în clasă și dădea peste fețele îngrozite de examen ale celor de-a opta. Ar fi fost ca-n poza asta furată de la Mona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *