Sfaturi necerute despre importanța consecvenței în stil

Ori de câte ori pot, port rochii. E simplu, curat și elegant. Te-mbraci o singură dată. Ai mult mai puțin de asortat. Ai mult mai puțin de gândit dimineața. La întrebarea: și io cu ce [insert cuvânt cu p cu f] mă îmbrac azi? nu trebuie să răspunzi decât o singură dată. La cumpărături am doar două criterii: să aibă buzunare și să nu se calce. Numai că uneori, când sunt rătăcită, îmi fuge ochiul la vreo culoare, vreo tăietură, și mă abat de la principiile mele. Și atunci am grijă să afle toată lumea.

Ieri aveam o rochie frumușică foc, luată-ntr-o doară la niște reduceri, că mi-a luat ochii, că altfel trebuie și călcată, și nici buzunare n-are. Înainte să plec de la birou, m-am dus să-i dau unei colege banii pe mâncare. Am dat banii, am luat restul, m-am dus la baie că aveam drum lung înainte. Numai că, vedeți, n-aveam buzunare și io banii nu-i las din mână. Așa că i-am strecurat ușor în sutien și mi-am văzut de ale mele.

Asta înseamnă că mi-am luat copilul de-o aripă și l-am dus la o treabă. Am parcat mașina la loc cu plată, că e aproape și găsesc locuri și pot să dau trei lei. Ăăăăă, da, dacă-i am, că portofelul e, normal, la birou.

– Aveți cu ce plăti, doamnă? mă întreabă omul cu parcarea după ce m-a așteptat să caut mărunțiș prin tot rucsacul și prin toată mașina.

– Mami, întârziem, miaună și Catinca din spate.

Locul era bun, timpul trecea, lumea se aduna.

– Normal, am tot timpul la mine bani de rezervă, zic, închid ochii ca să nu-l văd și scot zece lei dintre țâțe.

Dar rochia, rochia e foarte frumoasă.

3 comentarii la “Sfaturi necerute despre importanța consecvenței în stil

  1. În caz că la birou trebuie să car cu mine bani pe care nu am unde să-i pun (adică lipsă buzunare) îi pun în port-ceva-ul cardului de acces (badge-ul în limbaj corporaticesc), port-ceva care e un port-act-de-identitate (sau ceva asemănător) de la un chioșc ratb și în care mai conviețuiesc în pace cardul de metrou și cel ratb și care-mi atârnă de gât. Mai complicat e unde pun telefonul în caz de lipsă buzunare. 🙂

  2. Daaa! Și mie-mi plac tare rochiile! Doar că sunt puține care-mi plac și în care pot să și alăptez. De alăptat nu pot să nu alăptez, nici la rochia mișto nu pot să renunț și să vezi atunci scheme prin băi de restaurante sau mașini!

    • Hahah, știu. Plus că…trebuia să plec undeva repede și n-am apucat să-i dau să sugă decât de la un sân. Când m-am întors acasă, prin rochie mi se vedea un sân normal și unul dublu, gata să explodeze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *