Tocmai am anulat Paștele

Am ouă roșii, cozonac și pască. N-am miel, că bleah. Dar n-am niciun zvâc, nimic. Evident, nimeni n-are. Dar m-am încăpățânat să am. Numai că n-a ieșit decât un efort care m-a lăsat mai sfârșită decât e cazul în vremurile astea. Mama și tata sunt la 350 de kimometri, prietenii mei sunt legați în casele lor, Catinca nu dă doi bani dacă e luni sau Crăciunul și eu nu-s în stare să țin coada sus acum și să continuu îndoctrinarea și să-i trec ritualurile mai departe, bărbat n-am ca să fie cineva cu care să mă îndemn acuma.

Ziua de azi s-a întors împotriva mea de câte ori a putut: am zgâriat mașina și am bușit o oglindă, când am vrut s-o pun pe Șm în cutie s-o duc la tratament m-a ars o zgârietură care începe pe mână și se termină pe picior, mi s-a rupt un racord sub chiuvetă și-am inundat bucătăria. Când m-am dat cu capul de o ușă pentru că nu am văzut-o m-am hotărât că n-are rost.

Am prieteni născuți în aprilie și le-am zis că dacă ar fi după mine, mi-aș anula ziua acum și aș serba-o în fiecare lună de după carantină, până anul viitor. S-a râs, s-a zis da, da, chiar că. Când toate astea or să se termine sau or să se transforme în ceva cu totul nou care se va numi „normal”, am să-mi repar mașina, o să fac o pască și-o so rog pe mama să facă cozonac, o să-mi iau copilul și-o să mergem la Piatra. O să vopsim vreo trei ouă acolo. O să mergem la cimitir. Poate chiar și la biserică. O să fim împreună și atunci o să fie sărbătoare. Și nici nu cred că Domnul nostru, Iisus, o să aibă vreo problemă, pentru că nu cred că astea-s problemele pe care le are el.

Am șters ecranul laptopului și cred că asta e cam toată curățenia de Paște anul ăsta. Casa nu-i murdară, păr de pisică o să fie imediat ce aspir și spăl pe jos oricum, asta e.

S-a făcut la loc sâmbătă, duminică și luni.

O să scot câinele acum, că face a ploaie. Diseară ne uităm în continuare la MASH. Mâine o să merg la Luvru că am înțeles că au tur virtual și în Feroe, tot așa și luni la Roma, că a făcut Questo joc nou, de la distanță. Căutați voi questo, nu pun link acuma, că nu despre ei e vorba.

Marți o iau de la capăt cu munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *