Unde am confirmarea că sunt român

Româncă, na, dar în titlu sună mai bine român.

Dacă ești român, te duci vara în Thassos. Eu am fost, de două ori chiar, și-o să mă mai duc imediat ce-i crește Sofiei copilul cel nou suficient cât să poată femeia sta iar după fundurile noastre.

Dacă ești român și ai ajuns în Thassos, musai să faci turul insulei cu mașina, că doar e un cerculeț, acolușa, nici până la Buzău n-ajungi cât te-nvârți o dată. Am făcut.

Dacă ești român și faci turul insulei, te oprești și la Marble Beach, ca să te poți lăuda acasă c-ai băut un fresh cu picioarele pe marmură adevărată, de-aia de se pune în baie la bogătani, bă! Ceea ce am și făcut.

FullSizeRender

Marble Beach, poza cu care te lauzi acasă.

IMG_2912

Marble Beach, poza în care vezi contrastul dintre marmură și culoarea apei, o nebunie.

IMG_2915

Marble Beach, cariera de unde cari acasă marmura pisată.

Dacă ești român și ajungi la Marble Beach, păi te oprești frumos la carieră și iei un sac de marmură mărunțită, că ți-o folosi ție la ceva. Ceea ce, da, am făcut, dar nu un sac, ci o punguță. Pungă.

Dacă ești român și-ai luat o pungă de marmură mărunțită de la Marble Beach din Thassos, o cari frumos acasă între 800 și 1600 de kilometri, depinde de unde vii, apoi o pui undeva în casă și uiți de ea. Am bifat, am uitat de ea din ziua doi.

Dacă ești român și te mai împiedici din când în când (uneori pe bune) de sacul de marmură care nu-ți folosește la nimic, nu-l arunci, dracului, ci zici: lasă, o să fac eu ceva cu ea, te freci la degetul mic de la picior și pleci mai departe. Eu sunt aia.

Dacă ești român, faci vișinată. Te duci dimineața în Obor, bagi o căruță de vișine și te-apuci de treabă. Dacă ești româncă, te oprești nițel și la oamenii care vând flori, iar dacă te-ai duc singură în piață, nu reziști și-ți iei și tu un ghivechi de ceva (niște suculente, în cazul meu), că uite ce frumoase sunt. Sunt româncă, nimic de zis.

Dacă ești româncă și ai un ghiveci de flori luate din Obor, trebe să le pui în ceva fromos, să dea bine la ochi. Găsești tu un suport de ghiveci artistic pe-acasă, că doar ești strângătoare, dar ghiveciul nu se prea potrivește, că-i cam mic. Și-atunci îți aduci aminte de marmura aia de pe balcon, iei un pumn, o îndeși în suportul de ghiveci, fixezi ghiveciul deasupra, totul se potrivește, acum ai grădina ta de suculente și ce fericită o să fii până se usucă fiindcă uiți să le uzi cu săptămânile și zici: „Vezi, știam eu că o să-mi folosească odată și-odată!”.

Ceea ce am și zis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *