Unde Moș Crăciun ia una-n freză

Copilul Catinca a fost cuminte, bun și ideal. Copilul Catinca i-a scris scrisoare lui Moș Crăciun. Moș Crăciun a lăcrămat un pic și a hotărât să-și miște fundul lui mare și gras ca să nu dezamăgească încă o dată copilul Catinca. Moș Crăciun a rugat-o pe mama Catincăi să facă niște investigații.

– Ce-i cu pokemonii ăștia? Samurott, Oshawott și Dewott?

– Nu sunt la noi, dar i-am găsit pe saituri.

Asta înseamnă că i-a găsit pe amazon. S-a mai întâmplat și altă dată și s-a rezolvat cu comenzi cu livrari complicate, dar s-a rezolvat și, ce-i mai rău, s-a creat un precedent.

– Ești sigură că nu-i și-un Savaot pe-acolo? Ca să știm să-l luăm și pe el, să ne luăm de-o grijă.

–  Nu, ce-i aia?

– Lasă, o să afli mai târziu.

Ce s-o mai lungim cu metaforele, am zburat direct pe amazon, i-am găsit pe nemernici în varianta de pluș, i-am pus în coș și i-am livrat în UK, de unde ne vor fi aduși, sper, până la Crăciun (sărumâna, Diana). Mi-a cam tremurat mâna când am dat click pe pay now, dar copilul e copil, Moșul e Moș și eu m-am simțit bine c-am reușit să găsesc animalele. Așa de bine m-am simțit cu mine, că mi-am luat și eu o pereche de cizme super reduse, că era clearance pe Outnet.

Această parte spinoasă a vieții de Moș Crăciun fiind rezolvată, ieri am dus copilul Catinca la film la mall și pe urmă am mai frecat-o puțin prin magazinele de jucării. Și cum stătea ea așa în genunchi în fața unui raft, o aud că zice:

– Aaa, uite, pe ăștia i-am pus în scrisoarea pentru Moș Crăciun.

Și-mi arată o cutie cu trei chichinețe de plastic, pentru că, vedeți voi, pokemonii ăștia evoluează și cei trei -wott erau evoluția unuia singur. Da, în cutia aia erau toți trei și cutia aia avea și preț redus și costa cam o cincime din cât am băgat eu în bunăstarea amazonului și a vânzătorilor de-acolo. M-am sprijinit de-un raft, am respirat adânc și m-am gândit ce să fac. Comenzile mele erau deja pe drum. Dar erau mai bune decât chichinețele alea de plastic. Dar și mai scumpe, o, doamne, cât de scumpe! Pe urmă mi-am adus aminte de vorba tatei când îmi luat câte o prostie pentru care n-aveam bani: Lasă, o să spun c-am băut un coniac mai bun și-am hotărât că rămâne așa și-am să-mi spun și eu că e ca și cum mi-aș fi luat niște cizme de banii ăia.

Problema e că eu chiar mi-am luat și niște cizme de banii ăia.

De-aia zic. Ca să învățați din greșelile altora și să fiți mai atenți la ce vor copiii și să vă faceți temele.

2 comentarii la “Unde Moș Crăciun ia una-n freză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *