– Poneiul Bella la ora 3./ – Roger.

Să fii părinte de Moș Niculae sau de Crăciun e ca și cum ai fi agent acoperit CIA. Pleci într-o misiune periculoasă care te poate discredita complet. Nu știu de ce, dar speranțele în Moș Niculae și în Moș Crăciun nu mor niciodată, în vreme ce părinții și-o iau mereu dacă nu-s bune cadourile. Iar dacă reușești, eliberezi toți ostatecii și omori teroriștii, succesul nu-i al tău și nu te poți lăuda la nimeni.

Când am plecat ieri de la birou, mă durea capul de-mi venea să vomit, dar țara trebuia salvată. Am condus aproape cu ochii închiși și-am făcut stânga-dreapta-stânga din memorie până la Cora, direcția Noriel. Ce căutam? Habar n-aveam. De ce habar n-aveam? Pentru că nimeni nu știa cine sunt teroriștii.

Acum șase luni:

 Mami, de Moș Niculae vreau un blablabla cu ochi mari, verzi, coarne și coadă și de Moș Crăciun un blablabla cum am văzut blablabla…

Nu-mi venea să cred că am ajuns cu Catinca la acest nivel exemplar de organizare și statornicie. Aveam și de ce.

Acum trei luni:

Mami, m-am mai gândit. Vreau altceva de Moș Niculae.

Ahahahaha!

Acum o lună:

Mami, uite, hai să-ți zic ce vreau să-mi aducă Moș Niculae și ce vreau să-mi iei tu. Să știi că am vorbit și cu tati, și cu Biba Magda (bunica 1), și cu Mama Oli (bona), și cu Ionuț și le-am zis la fiecare ce vreau. De la tine vreau un Magic Jinn și un Monopoly și un elefant și un robo cățel. Mai e și Poneiul Bella – toate, toate sunt de la Noriel, le găsești ușor. [privire de căprioară] Nu se poate să le primesc pe toate, nu? Bineee. Atunci mă mai gândesc și-ți spun.

Acum o săptămână:

 Catinca, ia scrie tu frumos scrisorile pentru Moș Niculae și pentru Moș Crăciun. Și fă tu o listă cu ce jucărie ai cerut de la cine, să știu și eu și să nu mă încurc cu Moșii.

Ăăăăăăăăăă, am uitat.

Acum patru zile:

Catinca, vii cu mine la Cora?

Vin, da mergem să-ți arăt și jucăriile.

Mergem.

Acum patru zile, la Cora:

Mami, intrăm înainte la Noriel?

 Intrăm.

Dar uite: cred că vreau să-mi iei tu un robo-cățel și Moș Niculae să-mi aducă un Magic Jinn. De fapt nu știu, pentru că le vreau pe amândouă acum și nu mai am răbdare și nu mă pot hotărî. Dar uite [de fiecare dată când aud ”dar uite” mă încordez, pentru că vine câte o idee nouă, ceva mai complicată decât aia dinainte]: o luăm acum pe cea mai scumpă, pentru că Moș Niculae e Moș Niculae și el se descurcă.

La Noriel, baletăm cu atenție printre rafturi, îmi arată ultimele modele de robo-câini, dar niciunul nu e cel pe care și-l dorește, de fapt cel pe care l-a văzut ultima dată într-o reclamă. Magic Jinn e pe toate drumurile, așa că la el nici nu se uită. Intrăm și-n Cora, unde-mi fac speranțe degeaba când îi lucesc ochii pe lângă niște dragoni și ne plimbăm de ne vine rău analizând fiecare potențial cadou în parte. Robo-cățeii vieții nu-s nicăieri.

 Lasă, zice împăciuitoare, îmi iei tu acum Magic Jinn, că Moș Niculae de-aia e Moș, că el se duce pe la toate magazinele și-i găsește el.

”F$%k. Nu mă lăsa așa!!!”, strig speriată în capul meu.

Catinca, dar spune-mi, te rog, cum sunt robo-cățeii pe care i-ai văzut? Cum îi cheamă?

 Sunt…așaaa, cum să-ți spun….Nu știu să-ți explic. Nu știu cum îi cheamă. Dacă i-aș vedea.. dar daca nu sunt, lasă, îmi aduce Moșul.

 Dar dacă Moșul nu găsește?

O să găsească. Dar dacă nu găsește, tot îmi aduce ceva, nu?

Iată o salvare.

 Ce altceva?

Nu știu. Se uită la mine cu cel mai frumos zâmbet știrb și zice: Un robo-cățel.

Așa că aseară au râs vânzătoarele de la Noriel și din Cora de mine pe față când am încercat să le descos despre robo câini. Eu nu știam ce vreau, ele n-aveau ce să-mi dea.

Am trecut în cap prin listă, eram singura cu teroriștii neidentificați: Ionuț cumpărase deja cadoul, la fel și Bunica 1 și ta-su copilului. În disperare de cauză, am înhățat un Monopoly, l-am împachetat frumos și-acu aștept să văd dacă misiunea mea o să eșueze lamentabil sau dacă Moș Niculae o să dea iar lovitura.

Și, peste toate astea, mă doare capul de-mi vine să vomit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *