Alergati, alergati, alergati

Intelepciunea bulgara spune: „Cine-alearga tot alearga”. De vreo cinci ani de zile, Paul Dicu, #ninonino* vrea in concediu mai repede, asa ca isi face bagajul si se duce in fiecare aprilie la Marathon des Sables. Acolo alearga ca la fo 250 de kilometri prin desert ca sa ajunga primul la mare. N-ajunge niciodata, fiindca marea nu e pe traseu. Da-n loc sa se uite si el pe-o harta sa vada cum sta treaba, Paul insista s-o ia de la capat in fiecare an. Anul asta am inteles ca s-a saturat sa alerge creanga sase zile singur si si-a luat niste prieteni cu el.

Foarte bine, o sa ziceti, bravo lui, sa-si puna ceva pe cap si sa nu-si uite ochelarii de soare si mult succes. E, nu-i chiar asa. Paul alearga cu un rucsac de 11 kile bune-n spate, in care-si cara necesarul de mancare si haine (plus costumul de agatat pentru cand crede el c-o sa ajunga la mare), iar pe rucsacul ala flutura tot timpul, ca pe Everest, steagul de la Inima Copiilor. Paul alearga pentru copiii bolnavi de inima. Pozele in care apare nu-s cu numarul de pe tricou sau cu ranile deschise din talpa, sunt cu steagul alb cu inimioara rosie.

Paul+IC

(de aici)

Din nou, bravo lui, dar apoi si bravo noua. Pentru ca tot de cativa ani, cand el alearga in Sahara, in Romania niste mii de oameni alearga In pas cu Paul ca sa stranga fonduri pentru Inima Copiilor. Pentru fiecare kilometru alergat raportat, NN (stiti voi, Ewann McGregor, fost ING Asigurari de Viata) doneaza 2 euro pentru insanatosirea copiilor bolnavi de inima. Anul trecut ar fi trebuit atins pragul de 10.000 de kilometri, dar cand au vazut ca s-a trecut lejer de 15.000 k, NN s-a conformat si a marit donatia.

Ce se poate face? Ii simplu. Ca intepciunea bulgara: „cine-alearga tot alearga”. Tot puneti pe facebook cum ati alergat voi 15 k in Herastrau, nu? Sau primul vostru kilometru in IOR. Trimiteti pozele alea – sau scrieti pur si simplu la Inima Copiilor si-n felul asta contribuiti cu 30 de euro sau 2 euro sau cat va tin picioarele, fara sa faceti altceva decat ce va place voua mai mult: sport. Mai simplu de-atat nu se poate. Mai intrati o data pe In pas cu Paul sa vedeti ce simplu e.

Anul trecut eram incepatoare, dar tot ma mandresc c-am inregistrat vreo 30 de kilometri. Anul asta tusesc ca Dama cu Camelii si e si Catinca plina de febra, dar tot o sa gasesc vreme sa fac o tura de parc, pentru ca merita.

*ultramaratonist, aikido man, copilot, poet si, in curand, compozitor si pictor de renume mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *