Alcool inainte de pranz?

4 scenete

1. Am pana-n zece ani si plec cu ai mei in turneu cu Teatrul Tineretului la Targu Mures. E primavara, muntii abia se dezgheata, pe versantii de pe langa serpentine sunt inca mici cascade inghetate. Ajungem la Targu Mures si trupa se opreste la o Alimentara. A fost prima data cand am vazut anuntul asta pe usa si pe grinda de deasupra caselor:  „Nu vindem alcool inainte de ora 12.” Era 11 si ceva si tin minte ca au fost discutii si s-a asteptat in fata alimentarei pana la ora la care se putea face alimentarea cu vodka si coniac. A fost primul moment care mi-a format obiceiul de mai tarziu. 

2. Anii ’90. Dallas. JR vine nervos acasa. Se intalneste cu Bobby in sufragerie. Ii spune vreo doua. Isi toarna un pahar de whisky si-l da pe gat. Bobby se revolta: 

JR, it’s not even noon yet! 

Aha, zic, tre sa fie ceva cu treba asta cu alcool numai dupa pranz.  

3. 31 decembrie 2012. Sunt la Ionut, in Ghana. Vacanta la ocean. Zborul si marea m-au obosit. Ma culc pe 30 pe la cinci dupa amiaza pentru o ora si ma trezesc pe 31 la cinci dimineata. Mai vorbim, ne hotaram sa ne uitam la un film. Scoatem niste ciocolata din valiza uriasa cu bunatati pe care i le-am adus de-acasa.  

– Stii ce-ar merge cu ciocolata asta? 

– Niste vin rosu? 

– Yup, da’ bloody hell, e abia sase dimineata.  

Dar subtem in vacanta, la naiba! 

Ora sase dimineata, filme, ciocolata si vin rosu. Viata-i buna.  

4. 2015. Plaja La Chelnerita Sictirita.  Ii zicem asa de la emotia care o incearca mereu pe fata care ne aduce bauturile care fac sezlongurile gratuite. Or something. Ora 10:30. Toti copiii urla, canta si danseaza. Vin doua beri si-o limonada. Dupa prima gura de bere, zgomotul se estompeaza. Dupa a doua, deschid cartea. Pret de-o bere sunt doar eu si cartea. Chiar si fara ochelarii de citit. 

Nu stiu, zau.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *