E ușor să fii puternic de după gard

mama ei de viață.

Știți poza asta, da?

anunt emu

De fapt, nu e struț, e emu. Nu e unul, sunt doi. Îi suspectez că-s pereche, după mărime, penaj și comportament. Ea e mai mică, albă și stă mereu mai în spate. El e mare, gri și tot timpul primul la gard. E bățos, înfipt și s-ar lua la bătaie imediat.

A, și nu vrea un leu, vrea un telefon. Pe-al meu. E, nici eu n-am venit ieri, ci alaltăieri. Și când am venit, Catinca s-a dus repede să-l pozeze, iar el, haț, s-a înfipt cu ciocul în telefon. Și puțin în mâna Catincăi. Telefonul a căzut în noroi și a fost în comă câteva ore. Catinca și-a revenit mai repede și n-a fost supărăcioasă, a vrut să-l mai vadă.

Domnul emu, tot timpul la gard, cu ochii înfixați în noi ca marmotili. Capu’ sus, capu’ jos, ochii mereu drept înainte.

emu

Cu noi, mai vin și alții să-i vadă. Emu nu ne-ar ciocăni numai pe noi, e clar. Aseară ne-am nimerit în spatele unui grup mare, ori proaspăt veniți la pensiune, ori în trecere. Copii și adulți, din păcate nu cei mai scoși în lume dintre oameni. Printre ei, un bărbat gras (aș fi vrut să spun supraponderal, dar nu m-a lăsat felul în care se purta și-n care-și purta burta la vedere pe sub tricoul roșu; era, pur și simplu gras și unsuros), în mod evident inima și stomacul petrecerii.

Când îl vede, emu sare la el de după gard. Grupul se sperie și se amuză, o femeie îi spune omului în roșu să se dea mai în spate.

– Da’ ce, mă face el pe mine?? se-nfige bărbatul. Se-nfige de-a dreptul în biata pasăre, fiindcă bagă o mână printre ochiurile gardului și-o apucă de pene. O ține strâns și-o trage spre el, până ce gardul îi face romburi pe pene și pasărea țipă.

– Nu faceți asta, mă trezesc că-i spun, în timp ce-o strâng pe Catinca lângă mine.

Omul se uită urât la mine, îi dă drumul și pleacă mândru de el cu ai lui.

Nu faceți asta, îi zic în continuare în cap, că-i faceți rău. Nu-i faceți asta, că e după gard și nu vă poate face nimic. Nu face asta, mama ei de viață, că nu demonstrezi decât cât de mojic ești și ce curaj de carton ai. Nu ești puternic deloc dacă te porți rău cu un copil, un animal sau cineva mai slab ca tine. Nu face asta, vedea-te-aș după un gard în timp ce un emu îți ciugulește burta din partea cealaltă!

Ah. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *