Viața-i greu, faza pe aer condiționat

Ne-am mutat acum trei ani, la începutul lui septembrie. Vedeți deja unde bat, nu? Tot timpul când te muți mai rămâne ceva ce n-ai apucat să faci și zici lasă, fac la anul. La noi a fost aerul condiționat. Între timp ne-am pus lustre (mă rog, una singură), am montat o etajeră în baie, ne-am luat pisică. Dar încă n-am pus aer condiționat. Pregătiți suntem. La renovare meșterul ne-a ars niște găuri în pereți ca să nu mai trebuiască să facem mizerie și să cârpim după aia – hahahaha, de parcă asta ar fi fost problema. Acum în fiecare gaură avem cuiburi de vrăbii, ca să aibă Șm la ce cârâi dimineața la cinci.

A doua vară nu știu ce-am făcut. Dar am zis că sigur la anul punem. Anul trecut, iar nu-mi aduc aminte să fi fost răcoare sau ceva peste vară. Tre să punem și noi aer condiționat, ziceam în timp ce transpiram ca la saună. Dar n-am pus. Poate așa vă place vouă, ați putea spune. Nu, nu ne place. Singura explicație e că suntem niște leneși ordinari.

Anul ăsta am hotărât să fim cinstiți cu noi înșine și ne-am zis: dacă n-avem aer condiționat până la 1 iulie, suntem clar ultimii proști. Azi e 4 iulie, la mulți ani, America! Sâmbătă, 2 iulie am deschis pagina de aparate de AC de la emag. Pe urmă ne-am uitat la un film. Ieri, 3 iulie, am făcut un comitet să aflăm dacă luăm un aparat simplu sau unul cu dublu split. Comitetul nu s-a întrunit. Umblă zvonul că o să luăm unul simplu, dar nimic nu e hotărât încă. E clar, ne îndreptăm cu pași repezi spre titlul de ultimii proști. Asta dacă situația nu se răstoarnă dramatic până diseară. Dar nu cred.

A, și ca să vedeți cum stă treaba cu adevărat, în weekend ne-am uitat la meciuri. Noi stăteam și transpiram bere cu toate geamurile deschise, în timp ce Șm stătea cel mai bine și se uita la meci de pe pervazul de-afară, unde erau cu zece grade mai puțin decât înăuntru. Mi-a trecut și mie prin cap să stau acolo, dar pisica luase locul cel mai bun și nu vedeam bine la teve. Cât despre islandezi, vă rog să ne iertați. Au pierdut numai din cauza căldurii de la noi de-acasă, cu care clar nu erau obișnuiți. Iar aia nu era ploaie, era transpirația noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *